2013. október 25.

Sanos konklúziók

Gyönyörű vidék, érdekes víz, halbőség, jó társaság.
Röviden így jellemezném a Lengyelország déli részén folyó Sant, ahol az idei legyezőhorgász kupasorozat zárórendezvényét tartotta a Műhosz. Az öt verseny záróakkordjaként, többek között itt dőlt el az idei legyezőhorgász bajnok személye is.

A szócséplés helyett néhány tanulságot vonnék le, elsősorban magam számára, de talán azoknak is hasznos lehet, akik el szeretnének látogatni ide.






Kaja, pia, nők
Rántott csirkemell. A lengyel kaják finomak, legalábbis azok, amelyeket meg mertünk kóstolni, ki kell próbálni a gombás pisztrángot is. Isteni. A sörük is finom, a vodka meg szigorúan lengyel brand: Czysta Wódka Wyborowa, Podravka stb.
A nők meg általában szőkék.

Furcsaságok
Általában semmi sem az, aminek elsőre elsőre látszik. Ez itt például nem a rózsaszín párduc bűzmirigy-váladéka.
Más.

Legyek
Ottlétünkkor a halak táplálékát főleg ilyen és ekkora bogarak képezték. 20÷22- es horogra kötött CDC szöszök voltak (lettek volna) a nyerők. No meg a pici nimfák, amint erre a lengyel bajnok rávezetett. Tanulságos volt, de nagyon.

10
Délután szinte szünet nélkül esett, vagy zuhogott. A cucc bírta, nem ázott át a dzsekim.
Vision
A VISION menedék környéke, a délutáni forduló egyik esőmentes percében. 10-es pálya, itt esett a verseny legnagyobb hala, egy 49 cm-es pér matuzsálem. Félszemű volt szegény.

Tavi:
A tavi fordulót a mi csónakunk 40 perc késéssel kezdhette el, mert a rendezők által biztosított csónakmotor nem működött. Máskor hozok motort és akksit is, itt nem szabad semmit a véletlenre bízni. Másoknál az akksi purcant ki. Miki, csónakmotort vízbe dobni tilos!

Parti pesa (nem peca):
Ha kimész a partra pisálni, először nézz körül. Madának nézőközönsége is akadt.

Délután:
A hosszú lengyel nimfázás gyakorlása laboratóriumi körülmények mellőzésével, kisüzemi módszerekkel. A mester megmondta a tutit, mi betartottuk és lőn fogás, szépen. Csak az a baj, hogy ott középen, ahol aktuálisan senki sem horgászik, na, ott álltak a pérek. A végén szóltak a helyiek. Hát persze, könnyű nekik, ők tudják.

Estve:
Fél öt után lehet szedelőzködni és irány a szállás. Minden kapás varázsütésre leáll.

Hazafele:
Eperjes vára.
A Felvidéken (aktuálisan Szlovákia) helységben a megengedett maximális sebesség 50 km/óra és nem 95 km/óra. Ajánlatos betartani!

Nagyon jó volt.






3 megjegyzés:

  1. jók ám! a hangulat, a társaság, meg minden!
    mada

    VálaszTörlés
  2. bezony jó,már holnap mennék vissza!
    (már olvasom Brucis ;-) )

    VálaszTörlés
  3. Hi-hi, látom, hogy nem látom!

    VálaszTörlés