2012. november 18.

Cöc legye, ami nem fogott csukát


Cöc legye, ami nem fogott csukát

 A Tisza-tóra szervezett csukás találkozóra nagyon kevesen jelentkeztek, annak ellenére, hogy a szervezője a lehető legolcsóbban oldotta meg a szállást és a csónak-használatot is. A költséget az utazás, a csónak meg a napijegy jelentette volna azoknak, akik tényleg egy csodás Tisza-tavi hétvégét szerettek volna pecával tölteni. A kiszemelt pálya a Poroszlóról elérhető Borzonat volt, ami a vízleeresztés után nagyon jó csukás helynek számít.




 
Hajnal a poroszlói kikötőben

A kezdés reggel hat órára volt rögzítve, de fél hét lett belőle, a napijegy-beszerzésnél sorba kellett állni. Mások is fenték a fogukat a leeresztéses bulira.
Két csónakot béreltünk, egyet hoztunk magunkkal.











 
Célra tarts!

A vízből már jó 60 cm hiányzott, a pályát természetesen motorcsónakokkal közelítettük meg, Péter kajakját az egyik csónakban teletranszportáltuk.








A viziút felénél már nagyon óvatosan, félig kiemelt motorral kellett haladni, mert iszapot kavart a hajócsavar és mindenütt víz alatti tuskók alattomoskodtak


A motor kiemelésénél Zsolt ujja becsípődött (brrr!) és így pecázta végig a napot; igaz, hogy pergetett, mert az kevésbé vette igénybe az ujját

Péter itt levált a köldökzsinórról és "űrsétát" tett a Göbén
Ködben a Borzonat...
...de délre felszállt
"Nincs pénzed egy rendes botra?" kérdezték jópofáskodva tőlünk mások, de szerencsére pont ebben a pillanatban akadt egy csuka, úgyhogy el is húztak a helyszínről
Nicsak! - valaki fogott
A nap hőse Péter volt, két csukával
Néhányan hiába vallattuk a vizet, haton összesen négy csukát fogtunk. Mások is panaszkodtak a gyenge eredményre, de úgy néz ki, hogy ez az év márcsak ilyen
Agyő, Borzonat! Még jövünk!
Felvetődik a kérdés: milyen sztrímer az, amivel Cöc nem fogott csukát?
Hát kérem, az úgy volt, hogy az út felénél derült ki, hogy Cöc kolléga az autójában felejtette a legyesdobozait.
A peca végén- közkívánatra- bemutatta legyeit (voltak neki és szépek), ezekből tarháltam egyet és eltettem emlékbe a nagy halakat fogó legyeim mellé, egy nádszálra tűzve.
Ez egy olyan sztrímer, ami ugyan foghatott volna csukát, de nem fogott, mert fizikai lehetetlenség állta útját. Ebben kérem, ő igencsak meg volt gátolva.
Amúgy meg én sem fogtam.
Most már tudom az okát is.
A csónak el volt átkozva.

9 megjegyzés:

  1. Akkor már értem miért nincs halas kép csak messziről :-)Azért jó kis túra volt ez a képek alapján.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon jól éreztük magunkat, talán Zsolt a kivétel (az ujja miatt), de hősiesen kitartott és Ő fogta a túra halát, egy 80+-os csukeszt. Annyira jó volt, hogy nemrég meg is ismételtük. Ekkor már 1,20 m hiányzott a vízből, a Borzonatra már nem lehetett ukk-mukk-fukk bejutni. A Csapói holt Tiszára viszont igen.

    VálaszTörlés
  3. Hali!

    Szép víz lehet az biztos, azok a kiálló tuskók mennyi halat rejthetnek...
    Nekem sajna elég messze van és még nem jutottam el, de tervezem. Akkor végül is ilyen idő tájt hová érdemes a Tisza tó környékén menni legyezni (csukázni természetesen)? Ha esetleg van valami infód szívesen meghallgatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lenne, ha én meg tudnám mondani. Csak egy beszámolót írtam egy gyönyörű vízről, egy jó pecáról. A tutit sajnos, nem tudom. Nagy ez a víz, szerintem mindenütt vannak csukák, csak meg kell találni őket. És ez az igazi kihívás!
      Külön szerencse, ha van valaki, aki ismeri a vizet és önzetlenül beavat titkaiba. De tutit senki sem tud mondani. Pecázni kell, mert a Tisza csodálatos. És bőkezű.

      Törlés
  4. Magzott a süllőhínár, az volt a baj !
    cöc

    VálaszTörlés
  5. Hinnye! De igazad van, erre nem is gondoltam.:)

    VálaszTörlés
  6. Szia, szeretnénk felhívni a figyelmed magazinunk blogválogatására, ahol népszerűsítjük a horgászblogokat: http://fishingtime.hu/horgaszblogok. Ha van kedved e közös felületen való megjelenéshez, akkor kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a fishingtimemagazin[kukac]gmail[pont]com-on.
    Üdv: FT Szerkesztőség
    (nem népszerűsíteni szeretnénk magunkat oldaladon, de másként nem tudtuk felvenni veled a kapcsolatot)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz!
      Megtörtént és megtisztelő, hogy beválogatott lettem.

      Törlés