2011. október 18.

Magántó sirató

Friss reggeli levegőn
Gyönyörű környezetben, háborítatlan magántavon pecáztunk, amolyan "csapatépítő tréning" szellemben, négy napig néhány munkatársammal.
A tó nem nagy, kb. 10 hektáros, maximális mélysége kb. 30 méter.




Haltartás (kiálló facsonkok, 17 méteres mélységgel)
Pecázni egy stégről, egy nádi beállóból, valamint csónakból lehet.
A tópartot körös-körül nádas és fenyőerdő övezi, más horgászhely nincs kialakítva és általában max. 4 fő tartózkodhat a tavon. A tavat nem telepítik, állománya természetes szaporulatból pótlódik.
Változatos módszerekkel lehet pecázni. A csapat pergetve, fenekezve, úszózva és legyezve próbált szerencsét.



A fenekező ülős-bambulós módszert választó Törpapa folyamatosan fogott, szép pontyok és sok dévér jött. A legmeglepőbb, hogy kukoricával fogott egy kilós csukát és a csuka nem a kitekert etetőkosárra vágott rá, hanem fenéken, "rendes" kapást produkált. Néhány ezüstkárász is esett.
Vajk halmozta az élvezeteket, pergetve fogott csukákat, sügért, fenéken nagyobb dévéreket, pontyokat és egy 7-es bolognaival aprította az aprónépet a nádas széléből, a stégről. Ügyes horgász, közülünk Ő volt a legeredményesebb.

"Pihen a komp, kikötötték..."

Misi kezdő legyes, de leginkább fenekezett, mert...és itt volt a legnagyobb baj...szinte szünet nélkül erős szél fújt (éjjel bezzeg szélcsend volt, reggel meg kutyahideg), összesen 4 nap alatt 4 órát lehetett legyezni, a csónakokat sem bírtuk lehorgonyozni, azzal együtt elfújt a szél.




Jómagam a legyezéssel összesen eltöltött 4-5 órát kihasználva fogtam néhány csukát Clouserrel, egy sügért, egyébként sétálgattam, jókat beszélgettünk, sütöttem-főztem, kipihentem magam.
Felavattam az új G-Loomis #8-as botomat  és a Tibor orsómat is. Feelinges cuccok!

A sok szél ellenére, sajnáltuk, hogy véget ért a négy nap, mert végül is nagyon jól éreztük magunkat.



A hazafelé úton nagyon ritka légköri jelenséget sikerült megfigyelni. A délutáni, közepesen felhős égbolton dupla nap volt látható. A Nap és tőle vízszintesen balra, kb 15 °-ra egy másik fényjelenség volt, egyik oldala narancs, másik pedig sárga színben pompázott.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése