2014. július 29.

Botteszt...

Stickman, #0, 10'2", 4r.
...illetve, az lett volna, ha több időt tölthettem volna a vízen.
De a víz egy fránya elem és tette a dolgát. Ha a tározóból elengedik leszalad, ha nem engedik ott marad.

Történt, hogy újfent Erdélybe vittük az ifjúságot csodát-látni. A parajdi sóbányát, a korondi fazekasságot, a szintén korondi aragonitkincset, a Medve-tavat, a Madarasi Hargitát, a Sikaszó-patak völgyét, a borvíz-forrásokat, a Deság-patak medveszaros partját, a gombás, mohás erdőket, a vadvirágos kaszálókat, a Nagy-Küküllőt és ezer apró-cseprő egyebet jártunk végig. Beoltás, amitől nem lesznek immunisak, de egészségesebbek testben és lélekben biztosan... de ez egy más téma.
A kocsi hátulja természetesen tele lett mindenféle cuccal, bár csomagolás előtt már jeleztem - immár ki tudja hányadszor -, hogy túl sok a csomag, nem fogunk beférni.
Aztán mégis befértünk, mint mindig, de fő a pánik. Befért még a horgászcucc is. Becsempésztem egy-két botot, s ami kellhet.
Én kis naiv!
Azt hittem, hogy horgászni is fogok. Sokat.
De a sors másként döntött.

Építettek hajdanán a Nagy-Küküllőn egy tározót (földgát, három patak, ahogy kell), de szerintem valami bibi csúszott a számításokba, mert mindig nagyon alacsonyan tartják benne a vízszintet. Így volt ez most is. A sok esőt felfogta ugyan a gát, de ami leesett azt tovább is engedték.


A Deság-patak torkolata Zeteváralján, plusz 40 cm víznél
De fordítva ültek a bilire. Éjjel alacsonyan tartották a gát alatti szintet, nappal pedig jött a kávélé plusz 30-40 centivel.
A horgászszezon kellős közepén.
Nem elég, hogy Budapestről Zeteváraljáig 10 óra az út, a horgászatot is lehetetlenné teszik.Fájó szívvel teszem, de el kell ismernem, hogy ilyen körülmények között nem érdemes kizárólagos horgásztúrát tervezni ide. Tavaly még reménykedtem, de ezek után...


Harasztos
Így aztán a botavató meglehetősen kurtára sikeredett. Három óra, reggel nyolctól tizenegyig. Találtam gázolható szakaszt, ahol "csak" derékig ért a víz és nem kellett 1 grammnál nehezebb nimfákkal bohóckodni.

Szajbling a Nagy-Küküllőből
Két szajbling volt az eredmény, néhány leakadás, pár légyvesztés és halk anyázás.


Vadvirágos
Ja, hogy a bot...?
Az köszöni szépen jól viselte a viszontagságokat.


Stickman, #0 osztály, 10 láb 2 hüvelyk, négy részes nimfás bot.
Pillekönnyű, elegáns, kis orsóval is kiegyensúlyozható, érzékeny, de nem nyúlós, a halat biztosan tartotta, a fárasztás nem probléma. Jellemző, hogy mindkét hal esetében sokkal kisebbnek éreztem őket, mint valójában, a bot szinte teljesen letompította a kirohanásokat és a sodrás erejét.

Füves


Vitte az apró-cseprő és nagyobb wolframfejes nimfákat is. A hosszúnimfás/mikronimfás teszt még hátra van, arról majd legközelebb.

Lóherés (remélem a négylevelű is ott van)


2 megjegyzés:

 1. #0 ??? pisztrángozni,pérezni hülyeség...esetleg küszözni,nnna-célzottan- azt meg csak egy "ember" csinálja a világon...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mintha versenyhorgász ambícióim lennének, de megjegyzem, hogy a blank gyártója (Alejandro) kimondottan pisztráng-pér kombinációra hajtó versenyzők számára fejlesztette ki ezt a pálcát és a nemzetközi vizeken "van rá igény". Nagy.
   Nekem spéci tetszik, Hogy #0 vagy nagyobb, arról lehet vitatkozni, de nem fogok.

   Törlés