2011. augusztus 29.

IX. Sajó Kupa tanulságokkal

Tájkép Madával
AZ ÉMHE által rendezett műlegyező IX. Sajó kupa néhány tanulságát osztanám meg a nagyérdeművel.

Azt előre bocsátom, hogy a pecázás meg a társaság miatt vettem részt, nem a nyerni akarás vezérelt. Nyerni amúgy sem lehet egy olyan versenyen, ahol a résztvevők nem indulnak egyenlő eséllyel. De ez más téma lenne és nem érdektelen!
Az egyenlő eséllyel való indulást pedig a szervezők, - valljuk be őszintén - nem biztosították.
Eleve tíz szektort jelöltek ki, amelyek távolról sem voltak egyenértékűek. Persze az világos, hogy nem is lehet egyenértékű pályákat kijelölni, de legalább törekedni kellene erre.
A szektorok pedig maximum 2 személyesek. Mindegyik, kivétel nélkül.
Mivel húsznál több résztvevő volt, eleve néhol három horgász is jutott egy szektorra. A sorshúzás pedig úgy hozta, hogy egyedül is horgásztak a mellettünk lévő pályán.
Jómagam Mada és Móré Gyuri mellé húztam, hárman voltunk. Magunk között sorshúzással eldöntöttük, ki melyik szakaszon pecázik. Semmi gond.
Azt kérdem én: miért nem lehetett ezt eleve így szervezni?
Kijelölünk 30 szektort, a résztvevők száma max. 30 fő lehet.
Egy bíró három szektort is felügyelhet, amúgy sincs sok dolguk.
Résztvétel a jelentkezés sorrendjében. Aki kimarad: sorry!!!
Azt meg egyenesen hülyeségnek tartom, hogy minden hallal ki kell menni a bíróhoz, aki esetünkben pont egy, a Mada pályályához tartozó rőzsetartás mellet volt hajlandó lemérni a halamat. Tartásnak fuccs, Mada szívta a fogát és joggal.

Tájkép mindenkivel.
Balról jobbra: kutyaúsztató, fürdőző srácok, mada, Móré Gyuri miniben a híd lábánál
Tudom, hogy ez a szabály, de ez nem jó így. Komolyan mondom, hiszek bármelyik legyezőhorgásznak ha a saját halát leméri és beírja a fogási naplójába. Felmutatja a szomszédjának, leméri a saját mérőjén, fénykép és mehet vissza a hal. A délutáni szektorom rám eső részén szinte lehetetlen volt folyással szemben kijönni az erős sodrás és a mellig érő víz miatt.
Emiatt a délutáni fordulóban nem is pecáztam.
Pedig délelőtt halat is fogtam.
Fejes domolykó a Sajóból

3 megjegyzés:

  1. Annyit fűznék hozzá, az is vicces mikor a pályabíró nem tudja megmondani meddig is tart a szektor, illetve hol gázolható, hol nem, egy ilyen versenyen, egy előzetes pályabejárás, felmérés, és a pályabírók részletes felvilágosítása nem ártott volna. Ezektől eltekintve nem volt rossz "verseny" bár annak kevésbé nevezném, inkább baráti összejövetel, horgászat.

    VálaszTörlés
  2. jót pecáztunk azé brucis aszondom. ha más nem baráti összeröffnek jó volt! _mada

    VálaszTörlés